Descoperă-ți personalitatea!
Tati, cât de mult câștigi într-o oră?

Tati, cât de mult câștigi într-o oră?

FIUL: ” Tati, pot să-ți pun o întrebare? ”
Tata: ” Da, sigur, ce este?”
FIUL: ” Tati, cât de mult faci intr-o oră? ”
Tata: ” Nu-i treaba ta ce mă întrebi așa ceva ! ”
FIUL: ” Vreau doar să știu…te rog, spune-mi, cât de mult castigi intr-o oră? ”
Tata: ” Dacă vrei să știi, eu fac 100 de dolari pe oră. ”
FIUL: ” Offf… (cu capul în jos) ! ”
FIUL: ” Tati, pot să te rog să-mi împrumuti 50 de dolari ? ”
Tatăl s-a infuriat !
Tata : ” Dacă ăsta e singurul motiv pentru care ai întrebat cât câștig…ca să poți împrumuta niște bani pentru a-ti cumpăra o jucărie sau alte prostii… atunci du-te direct în camera ta și du-te la culcare. Ăsta e egoism curat, iar eu muncesc din greu în fiecare zi pentru un astfel de comportament copilăresc. ”

Băiețelul s-a dus in liniște în camera lui și a închis ușa.
Omul s-a așezat la masa și s-a enervat și mai rău gândindu-se la întrebările băiețelului. Cum îndrăznește să pună astfel de întrebări doar pentru a obține niște bani?
După aproximativ o oră, omul s-a calmat și a început să se gândească:
Poate că avea într-adevăr nevoie să cumpere ceva cu 50 $ și el într-adevăr nu a cerut bani de foarte multe ori. Omul s-a dus la ușa camerei băiatului și a deschis-o.

Tata: ” Ai adormit, fiule? ”

FIUL: ” Nu tati, sunt treaz “.
Tata: ” M-am gândit, poate am fost prea dur cu tine mai devreme. A fost o zi lungă la serciviu și mi-am vărsat nervii pe tine. Uite aici cei 50 $ pe care i-ai cerut…”

Băiețelul era numai zâmbet.
FIUL: ” Oh, multumesc tata! ”
Apoi, întinzand mana sub pernă, el a scos niște bancnote mototolite. Văzând că băiatul avea deja bani, omul simțea cum îl cuprinde furia din nou. Băiețelul a numărat încet banii, și apoi s-a uitat în sus la tatăl său.

Tata: “De ce vrei mai mulți bani dacă aveai deja ? ”

FIUL: ” Pentru că nu am avut destui, dar acum am. ”

“Tati, uite, am 100 de dolari acum. Pot să cumpăr o oră din timpul tău? Te rog să ajungi acasă mai devreme mâine. Aș vrea să iau cina cu tine.”
Tatăl a fost zdrobit. El și-a înfășurat brațele în jurul fiului său mic și l-a rugat sa-l ierte.

E doar un memento scurt pentru noi, toți cei care lucrăm din greu în viață. Nu trebuie să lăsăm timpul să ne alunece printre degete fără să petrecem o parte din el cu cei care contează cu adevărat pentru noi, cei aproape de inimile noastre. Poate că ar fi bine dacă am reuși să împărtășim cei 100 de dolari – în valoarea lor temporală – cu cineva care ne iubește ? Dacă murim mâine, compania pentru care lucrăm ne va putea înlocui cu ușurință. E o chestiune de zile. Dar familia și prietenii pe care îi vom lăsa în urmă vor simți pierderea pentru tot restul vieții lor.

Dacă ți-a plăcut povestea, împarte-o cu prietenii tăi utilizând butoanele de mai jos.