Descoperă-ți personalitatea!

Testul Eneagramelor

Va trebui sa citesti toate descrierile si sa alegi ce crezi ca te caracterizeaza mai mult din primul grup si apoi din al doilea (din fiecare grup, vei alege cate un element).

Grupul 1

Am tendinta sa fiu destul de independent si imi place sa ma afirm. Am simtit ca este mai bine sa iau viata in piept. Mi-am stabilit scopurile, imi place sa ma implic si sa fac ca lucrurile sa-mi iasa. Nu-mi place sa stau deoparte- vreau sa realizez lucruri mari si sa am impact asupra celor din jur. Nu caut neaparat sa ma confrunt cu altii, dar nu las oamenii in nici un caz sa ma dea la o parte. Cea mai mare parte din timp stiu ce vreau si fac totul pentru asta. Am tendinta sa muncesc din greu, dar si sa ma distrez.
Am tendinta sa fiu tacut si imi place sa fiu singur. Nu obisnuiesc sa atrag atentia asupra mea si nu obisnuiesc in general sa ma afirm. Nu ma simt bine sa preiau conducerea sau sa fiu asa competitiv ca ceilalti. Multi pot spune despre mine ca sunt un visator, o mare parte din trairile mele se petrec in imaginatia mea. Ma simt bine daca nu este nevoie sa fiu tot timpul activ.
Am tendinta sa fiu foarte responsabil si devotat. Ma simt groaznic daca nu-mi tin promisiunile si daca nu fac ceea ce ceilalti asteapta de la mine.Vreau ca oamenii sa stie ca sunt aici pentru ei si ca voi face tot ceea ce cred ca este mai bine. Chiar daca ei nu stiu, de multe ori am facut sacrificii mari pentru ceilalti. Deseori nu am grija de mine. Fac ceea ce trebuie facut si ma relaxez ( sau fac ceea ce imi place cu adevarat) numai daca mai ramane timp.


Grupul 2

Sunt o persoana care are de obicei o imagine pozitiva despre viata si simte ca lucrurile se vor sfarsi cu bine. Pot sa gasesc cu usurinta ceva care sa-mi trezeasca entuziasmul si gasesc intotdeauna ceva de facut. Imi place sa fiu impreuna cu altii si sa ii ajut sa fie fericiti. Ma bucur sa-mi impartasesc starea mea buna cu cei din jur. Nu ma simt intotdeauna grozav, dar incerc sa nu arat asta nimanui! Aman de multe ori sa-mi rezolv problemele.
Sunt o persoana cu sentimente puternice, cei mai multi oameni pot spune cand nu-mi convine ceva. Pot fi precaut cu ceilalti, dar sunt mult mai sensibil decat las sa se vada. Vreau sa stiu pe cine ma pot baza si prefer sa-mi definesc clar relatiile cu ceilalti. Cand sunt suparat, as vrea ca cei din jur sa-mi raspunda si sa fie alaturi de mine. Stiu care sunt regulile si nu-mi place ca oamenii sa-mi spuna ce sa fac. Vreau sa hotarasc eu insumi.
Tind sa fiu logic si ma stapanesc bine - dar nu ma simt in largul meu sa am de-a face cu sentimente si emotii. Sunt eficient - chiar perfectionist - si prefer sa lucrez singur. Cand sunt probleme sau conflicte personale, incerc sa nu ma implic emotional in acea situatie. Unii spun ca sunt prea rece si detasat, dar nu vreau ca emotiile sa ma distraga de la ce este cu adevarat important pentru mine. De obicei nu-mi manifest reactiile, chiar daca ceilalti insista.

Testul Eneagramelor este un test creat de Oscar Ichazo si bazat pe un desen al misticului rus George Gurdjieff. Este un test care pe langa ca iti explica trasaturi specifice ale personalitatii tale, iti mai spune si in ce directie te poti indrepta pentru a-ti acoperi lipsurile si a-ti dezvolta aptitudinile.

Introducand mailul esti de acord sa primesti din cand in cand materiale care te vor ajuta sa economisesti timp si sa fii mai productiv.
Poti oricand sa te dezabonezi dand click pe ultimul link din mail care incepe cu textul "To unsubscribe ...".