Descoperă-ți personalitatea!
Recenzie carte: Arta Dezvoltării Personale – de Florin Roșoga

Recenzie carte: Arta Dezvoltării Personale – de Florin Roșoga

Probabil îl cunoști deja pe Florin Roșoga din cele 2 articole de aici și aici.

Dacă nu, vreau să-ți spun pe scurt cine e el:

  • autor, antreprenor, blogger (locul 1 in România în dezvoltare personală), cu 120000 cititori lunar
  • tatăl unui băiețel de 5 ani, alergător la semimaraton și lista poate continua

Deși ne cunoșteam de mai demult, primul pas al prieteniei noastre a fost când am sărit împreuna cu parașuta, acum cam 3 ani de zile. De atunci, când mai am drum prin Cluj îl sun și întotdeauna își face timp să ieșim la o poveste.

Florin este un exemplu al succesului în dezvoltare personală. A ajutat sute de mii de oameni prin blogul lui și, recent, a lansat o carte pe care am citit-o de la cap la coadă.

.. când am lăsat cartea din mână mă gândeam .. mamă cât de bine ne asemănăm.

Florin are același tip de personalitate ca și mine așa că am putut să iau din cartea lui o mulțime de idei potrivite pentru personalitatea mea.

Arta Dezvoltării Personale e construită ca o listă de acțiuni pentru fiecare domeniu al dezvoltării personale. Când o citeam mă gândeam că e ca Wikipedia: îți oferă idei pentru fiecare punct în care te-ai putea bloca.1234905_744248818924664_1841977821_n

Ai o problemă cu încrederea de sine? La pagina 107 vei găsi 5 tipuri de dialog mental și soluții pentru fiecare etapă.

Am deschis la întâmplare la inteligența emoțională și am dat de 7 pagini de idei care te-ar ajuta să o dezvolți.

Pentru o alimentație sănătoasă Florin a atins subiecte cum ar fi combinația alimentelor, mestecatul, micul dejun, etichete ale produselor, consumul fructelor, apa în timpul mesei, alimentele procesate, temperatura alimentelor .. și lista continuă.

Fiecare capitol este urmat de recomandări de lectură și câteva pagini pentru notițe, Florin insistă să-i “murdărești” cartea cu notițe și însemnături. Cu ocazia asta îi propun și un concurs: un premiu pentru cea mai “murdară” carte 🙂

Am avut și câteva insighturi .. printre care: “Peste 5 ani, cât de mult va conta fiecare din cele 20 de statusuri pe care le-ai pus pe Facebook azi?”.

La pagina 123 atinge domeniul time managementului și vorbește de planul anual. I-am luat deja un interviu legat de acel plan (link aici).

Când am citit-o am realizat totuși un lucru. E incredibil de densă în informație dar fără nicio poveste personală. Mi-ar fi plăcut să citesc despre drumul lui în dezvoltarea personală, să citesc despre experiențele pe care le-a trăit și învățăturile pe care le-a tras de acolo. Fără ele, rămân cu un singur gând: dacă am o problemă pe un anumit domeniu al dezvoltării personale, caut în carte, iau cele 3 idei și aprofundez pe internet.

Dar dacă tu ai de ce-ul, motivația internă să te schimbi, cartea lui Florin Roșoga îți oferă cum-ul, modalitatea prin care poți să sari o treaptă în dezvoltarea ta.

“Ia ce-ți place și rămâi cu ce trebuie!” Cam așa am putea sumariza cartea.

One Response to Recenzie carte: Arta Dezvoltării Personale – de Florin Roșoga

Leave a reply