INFP: Introvert intuitivo-etic

Daca ai ajuns la această pagină fără să-ți fi făcut testul MBTI poți să-l faci la linkul acesta.

Bradbury, Liric 

1. Este un romantic puţin visător, un om mai degrabă inclinat spre meditaţie decât spre acţiune, modest, uneori timid, destul de emotiv, înţelege bine sentimentele celuilalt şi nu le ascunde pe cele proprii, dar afectivitatea sa este în mod constant cam incompletă, cu elemente destul de pronunţate de observaţie şi aşteptare, emoţiile şi le manifestă nu atunci când celuilalt i “s-a umplut paharul” ci atunci când o consideră el necesar, abordarea de către el a afectelor este foarte creatoare, de pildă el poate considera mânia ca morală, iar stăpânirea de sine ca amorală, uneori îl caracterizează entuziasmul chiar în forme exagerate, tendinţa de a considera totul “minunat”.

2. Îndeamnă pe ceilalţi să fie naturali, să se comporte firesc, este un duşman al graficului de fier şi al regimului strict, se simte mai în largul lui înconjurat de poezia lipsită de pretenţii a câmpiilor şi pădurilor decât în geometria dreptunghiulară a cartierelor urbane, e cântăreţul forţei vieţii şi frumuseţii tinereţii, se manifestă nemijlocit, lipsindu-i raţionalismul convingător al argumentării, poate doar să se mărturisească sau să apeleze la conştiinţă, el este glasul celui ce propăvăduieşte în deşert, este scufundat în sine, dar aceasta este i doar o manifestare a trăirilor interne legate de alţii şi nu al închiderii faţă de oameni, el consideră că lipsa cunoaşterii şi înţelegerii vieţii sufleteşti a celorlalţi dezbină pe oameni.

3. Este ataşat de cercul său propriu de prieteni şi apropiaţi, manifestă cfată de ei multă încredere, prezentul îl impresionează prea puţin, nu acordă atenţie “mărunţişurilor vieţii”, se îndrăgosteşte uşor, atenţia sa spre anumite persoane este provocată de forţa lăuntrică, de voinţă şi energie, de prezenţa unui ţel, de forţja intelectului, de originalitatea gândirii, fireşte dacă aceste calităţi nu depăşesc nivelul înţelegerii sale, e foarte tolerant faţă de oameni, îi înţelege şi le iartă slăbiciunile, e prietenos, duios, gata de concesii, se menţine în umbră dar se bucură dacă este remarcat.

4. Se apucă de orice cu mare elan, dar dacă nu îi reuşeşte imediat duce la capăt cu mare efort, îi place ca altcineva să implementeze propriile sale idei, e destul de lipsit de simţ practic, îngăduie altora aibă grijă de treburile lui, să-l sfătuiască, ceea ce se poate constata şi din faptul că întotdeauna se găsesc persoane gata să ia această sarcină asupra lor, în schimb are ce oferi ca răsplată pe plan spiritual, el are nevoie de oameni entuziaşti, pasionaţi care să-i insufle elan, cu asemenea oameni el colaborează în mod productiv.

5. Evită disonanţa emoţională, nu-i place dacă cineva recită prost o poezie sau îşi manifestă emoţiile în mod furtunos sau stângaci, dacă cineva cântă fals, pasiunea pentru tot de e firesc nu-i permite să suporte linguşirea, consideră că e mai bine să loveşti direct decât să ascuţi cu încetul unghiile, nu suportă lipsa de sinceritate, de aceea poate avea uneori faima unui om dur, a unui scandalagiu, simte de îndată falsitatea, resimte periodic nevoia unor ciocniri.

6. Are nevoie în relaţiile cu oamenii, de claritate, cuvintele au pentru el o importantă mai mare decât faptele, resimte duşmănie faţă cel pe care nu a reuşit să-l cucerească, nu i se întâmplă să resimtă repede admiraţie pentru cineva şi apoi să fie dezamăgit, într-o masă de oameni selectează pe cei mai interesanţi, e în stare să divinizeze pe cineva în taină.

7. În situaţii extreme arma sa este capacitatea de a-şi exterioriza atitudinea faţă de eveniment, a-i releva părţile ridicole, de aici simţul fin al umorului şi zâmbetul foarte caracteristic şi expresiv în momente tensionate, acest zâmbet este cel mai adesea un semn al stării de nelinişte, datorită acestui zâmbet plin de angoasă Gagarin a devenit primul cosmonaut, destinaţia acestui zâmbet este de a potenţa spiritul combativ.

8. Este elegant, are o alură armonioasă şi zveltă, ochii larg deschişi aproape că nu mijesc, sprâncene sunt de obicei drepte, eleganţa lui este pentru fiecare zi şi nu pentru sărbători, rar poţi să-l vezi într-o poza lipsită de rafinament, intonaţiile lui sunt căutate, mişcările plastice.

9. În funcţia de conducător este un liberal, promit e cu uşurinţă fiecăre ia din grupările adverse ceeace pretinde aceasta, în situaţii dificile dă dreptul colectivului să ia o hotărâre, evită să ia asupră-şi răspunderea, îşi sprijină propria hotărâre pe opinia altora, e mai tare în calitate de comisar decât de comandant, de advocat şi nu de judecător.

10. Consideră că în viaţa noastră nu există nimic pentru care ar merita să te grăbeşti, e în stare să ducă pe oricine la disperare din cauza dispreţului său pentru timp şi regulament, aceasta este oarecum legat de imaginea pe care şi-o face despre destin, dacă nu reuşesc să ajung până la această spiră a spiralei atunci voi ajunge la următoarea, orice ar fi ce urmează să se întâmple se va întâmpla, de asta nu scapi, e un optimist incurabil, consideră că e destinat spre noroc, începe să se pregătească să meargă la gară în ultima clipă, uneori această încetinea la îl întristează, el înţelege că din cauza ei nu poate izbuti ceva în viaţă, un alt defect al său este firea nehotărâtă, dacă ar sta lângă el un om puternic ar putea să-l ajute, dar un asemenea om cu o linie fermă, este iritat dacă partenerul se prezintă zilnic cu o idee nouă.

11. Este un “mecena”, un luptător pentru emanciparea emoţională a oamenilor, resimte răspunderea pentru starea sufletească a celor apropiaţi, pentru tonusul lor vital, se foloseşte de simţul rafinat al umorului pe care îl posedă pentru a impresiona oamenii, pentru a-i răscoli, când se află într-o societate observă pe cei prezenţi nu pentru a constata cum e îmbrăcat fiecare ci pentru a vedea cum se simte fiecare, şi despre aceasta va povesti la rândul său altora, în mare el tinde să introducă armonia în societatea respectivă. Istoria omenirii este pentru el istoria artei, tendinţa spre sublim, îi place poezia, pictura ca şi obiectele mici executate cu rafinament, el însuşi tinde să fie rafinat, adoră compa nia artiştilor, a boemei şi în general cu figuri exotice, trăieşte în atmosfera emoţională a epocii.

Tocmai mi-am făcut Testul MBTI, îl recomand: www.testepsihologice.net/mbti

INFP – Idealiştii 
În general se regăsesc în următoarele caracteristici: 

 • Un sistem de valori puternic
 • Interesaţi de oameni în mod autentic
 • Orientaţi spre servicii, pun nevoile altora înaintea celor proprii
 • Loiali şi devotaţi oamenilor şi cauzelor în care cred
 • Orientaţi spre viitor
 • Orientaţi spre creştere şi dezvoltare
 • Creativi şi inspiraţionali
 • Flexibili şi relaxaţi, în afară de cazul când este violat un principiu fundamental
 • Nu le place munca de rutină şi detaliile
 • Originali şi individualişti, nonconformişti
 • Abilităţi de a se exprima în scris
 • Preferă să lucreze singuri şi au probleme la munca în echipă
 • Apreciază relaţiile profunde şi autentice

INFP au nevoie să simtă că au mai mult decât o muncă de făcut. Sunt motivaţi să facă ceva ce are sens şi direcţie în viaţa lor. Cel mai bine se descurcă în medii în care pot trăi urmându-şi principiile. Mulţi dintre marii scriitori au fost INFP:

Posibile cariere pentru INFP 

Scriitori

Consilieri

Învăţători/Profesori

Psihologi

Psihiatrii

Muzicieni

Funcţionari/Preoţi

Dacă te-ai regăsit în descrierea de mai sus îți recomand să mai faci un pas în dezvoltarea ta personală.

Află:
 • Cum te sabotează personalitatea ta de la a fi productiv și a-ți atinge țelurile
 • Psihologia succesului: care e acel punct care te face diferit de oamenii de succes
 • Tehnici prin care să-ți aliniezi "cheful" de lucru cu obiectivele tale pentru a le atinge rapid
 • Cum să accelerezi rotițele care stau la baza acțiunilor tale

Apăsând pe linkul acesta: Secretele Personalității.


 • Adriana

  Intr-o foarte mare parte mi se potriveste acest profil. Interesant. Multumesc.

  • http://www.castigatimp.ro Vaida Bogdan

   Ma bucur ca ti se potriveste Adriana :)

 • valentin

  Foarte interesant testul! Desi nu am crezut in rezultatele lui, acestea s-au dovedit foarte apropiate de realitate. Aproape asimptotic!!

  • http://www.castigatimp.ro Vaida Bogdan

   Cu multa placere Valentin :)

 • andrei_cornescu

  Da, in linii mari ma regasesc !

 • manuk

  wow, ma regasesc foarte mult in cele descrise aici :) sunt accentuate acele trasaturi definitorii ale personalitatii mele si chiar imi place :)) nu doresc sa fiu altfel, intotdeauna voi promova spiritualitatea si libertatea simturilor :)
  multumesc! o zi plina de iubire!

 • Tudor D.

  :))) cel mai bine de pana acum, multumesc.. :) m-am regasit si in “defectele mele” si anume nehotararea si faptul ca incep ceva usor si termin greu de tot (daca termin)… :)

 • ilinca

  ma regasesc in descrierea de mai sus ,dar am totusi o intrebare….tipul infp ar putea fi bun si la actorie?..daca da imi poti da cateva exemple

  • http://www.castigatimp.ro Vaida Bogdan

   Salut Ilinca,
   Urmeaza o serie de mailuri pe tema testului MBTI in care ofer exemple pentru tipurile de personalitate. Te rog sa-ti urmaresti mailul! :)

 • geta

  in foarte mare parte mi se potriveste. Intrebarea e : ce faci? Accepti ca asta esti tu si incerci sa te descurci cat mai bine cu ceea ce ai sau incerci sa schimbi?

 • mari

  surprinzator! ma regasesc. multumesc si felicitari!
  astept si alte e-mail-uri…
  Succes in tot ce faci!

 • cristina

  Mi se potriveste in mare masura .Tin sa precizez totusi ca dau dovada si de mult simt practic din nevoia de a-mi usura lucrurile in viata. Am fost o invatatoare nonconformista si am facut Liceul de Arte Plastice. Cochetez si in prezent cu pictura si intr-adevar ma exprim foarte bine in scris ,poate pentru ca am ragazul de a-mi analiza mai bine resorturile intime. Sunt intuitiva si in momente care necesita o decizie rapida ,salvatoare ma mobilizez mai usor decat cei din jurul meu .E ca si cum s-ar limpezi totul cand ceilalti inca mai bajbaie prin ceata:)).

 • Livia

  E foarte interesant testul. Ma regasesc. Multumesc

13 Responses to INFP: Introvert intuitivo-etic

 1. Adriana says:

  Intr-o foarte mare parte mi se potriveste acest profil. Interesant. Multumesc.

 2. valentin says:

  Foarte interesant testul! Desi nu am crezut in rezultatele lui, acestea s-au dovedit foarte apropiate de realitate. Aproape asimptotic!!

 3. andrei_cornescu says:

  Da, in linii mari ma regasesc !

 4. manuk says:

  wow, ma regasesc foarte mult in cele descrise aici :) sunt accentuate acele trasaturi definitorii ale personalitatii mele si chiar imi place :)) nu doresc sa fiu altfel, intotdeauna voi promova spiritualitatea si libertatea simturilor :)
  multumesc! o zi plina de iubire!

 5. Tudor D. says:

  :))) cel mai bine de pana acum, multumesc.. :) m-am regasit si in “defectele mele” si anume nehotararea si faptul ca incep ceva usor si termin greu de tot (daca termin)… :)

 6. ilinca says:

  ma regasesc in descrierea de mai sus ,dar am totusi o intrebare….tipul infp ar putea fi bun si la actorie?..daca da imi poti da cateva exemple

  • Vaida Bogdan says:

   Salut Ilinca,
   Urmeaza o serie de mailuri pe tema testului MBTI in care ofer exemple pentru tipurile de personalitate. Te rog sa-ti urmaresti mailul! :)

 7. geta says:

  in foarte mare parte mi se potriveste. Intrebarea e : ce faci? Accepti ca asta esti tu si incerci sa te descurci cat mai bine cu ceea ce ai sau incerci sa schimbi?

 8. mari says:

  surprinzator! ma regasesc. multumesc si felicitari!
  astept si alte e-mail-uri…
  Succes in tot ce faci!

 9. cristina says:

  Mi se potriveste in mare masura .Tin sa precizez totusi ca dau dovada si de mult simt practic din nevoia de a-mi usura lucrurile in viata. Am fost o invatatoare nonconformista si am facut Liceul de Arte Plastice. Cochetez si in prezent cu pictura si intr-adevar ma exprim foarte bine in scris ,poate pentru ca am ragazul de a-mi analiza mai bine resorturile intime. Sunt intuitiva si in momente care necesita o decizie rapida ,salvatoare ma mobilizez mai usor decat cei din jurul meu .E ca si cum s-ar limpezi totul cand ceilalti inca mai bajbaie prin ceata:)).

 10. Livia says:

  E foarte interesant testul. Ma regasesc. Multumesc