ENTJ: Extravert logico-intuitiv

Daca ai ajuns la această pagină fără să-ți fi făcut testul MBTI poți să-l faci la linkul acesta.

1. Este un truditor neobosit, se ocupă cu plăcere de orice activitate dacă ea promite în viitor un succes; avantajele, desfătările de astăzi nu există pentru el, face totul foarte repede, chiar şi mersul îi este specific, are un mers puţin săltat, şi dacă se poate consideră mai potrivit să alerge, se mândreşte pe drept cuvânt cu capacitatea sa de a executa orice treabă foarte repede şi în modul cel mai eficace, “concizia este sora talentului” ; are tendinţa de a schimba deseori locul de muncă, profesia, ocupaţia.

2. Este o fire romantică, se ocupă de alpinism, turism, etc. Îl atrag locurile îndepărtate, se aruncă primul în treburile cele mai riscante, deseori inventează aventuri romantice şi apoi singur ajunge să creadă că s-au întâmplat aevea. Aceste invenţii au de regulă un prototip real în viaţă. Îi place să demonstreze spiritul său temerar. Neglijenţa în aspectul exterior este parcă o provocare curajoasă adresată tuturor.

3. Îmbină spiritul romantic al pionerilor “vestului sălbatic american” cu spiritul întreprinzător şi practic al aceloraşi bisnesmeni americani; e teoreticianul treburilor practice. Calculează totul până şi ceea ce de regulă nu aparţine sferei aritmeticii, înainte de a se ocupa de ceva culege informaţia, nu-i place să acţioneze orbeşte, îşi planifică ziua, modelează în intimitatea sa situaţiile şi conversaţiile, analizează în minte toată desfăşurarea evenimentelor reţinand pentru sine greşelile şi inexactităţile.

4.Are încredere în syine, porneşte cu curaj într-o acţiune care altora li se pare o aventură periculoasă, înfrângerea nu-l tulbură: tot ca se întâmplă. Este spre mai bine, faptul de a începe deodată chiar şi 1 treburi pentru ca măcar una din ele să se termine cu succes este cu totul în stilul său. E convins că riscul e un lucru nobil. E un individualist, un erou singuratic, consideră că e mai bine să se bizuie numai pe sine.

5. Nu suportă să se piardă timp, acela care nu se grăbeşte soseşte ultimul, are mereu impresia că cei ce îi sunt apropiaţi rămân în urmă, pierd din ritm, pierd o şansă, niciodată nu va sta la coadă pentru îngheţată şi-şi bate joc de cei care îşi irosesc timpul în acest fel.

6. Nu-i plac leneşii care caută comfort şi plăceri, ştie întotdeauna cu certitudine că alcolul este păgubitor şi bea doar de dragul unei mai bune comamicări într-o societate, atunci când dispune de timp, se bucură nu de alcool ci de posibilitatea unei şuete sincere, de perspectiva de a descoperi noi prieteni.

7. Din cauza gândirii abstracte dezvoltate este adeseori indiferent la aspectul său exterior, e în stare să umble cu părul vâlvoi, are deplină încredere în partener, îi permite să-i comande în traiul cotidian, nu suportă dacă cineva se uită la el fix, de aceea dualul său Dreiser evită să-1 privească în ochi pe interlocutor, din cauza neatenţiei sale faţă de cei din jur nu ştie cum îl privesc ceilalţi, niciodată nu e sigur de aspectul său exterior şi suferă din cauza aparentei sale urâţenii, are nevoie de un partener cu simţ estetic dezvoltat pe gustul căruia te poţi baza, ca să simtă: îi plac, deşi, de fapt, are un gust pretenţios şi chiar rafinat.

8. E un optimist, reacţionează repede la tot ce provoacă emoţii, mai ales pozitive, este programat pentru a îndrepta starea sufletească a dualului său mereu parcă speriat sau supărat, emană în mod permanent spirit sociabil, emoţii pozitive, zâmbeşte, caută să provoace râsul chiar şi făcându-1 pe clovnul, îl trage mereu de mânecă pe partener până ce obţine de la el o reacţie, pozitivă sau negativă, altfel nu obţine informaţia necesară despre starea sa sufletească, îi vine uşor să se adreseze unui om necunoscut, declară că toţi oamenii sunt fraţi, dar în momente critice nu are încredere în nimeni, are nevoie de un prieten oare să-i sugereze în cine poate avea încredere şi în cine nu.

9. Iubeşte viaţa, caută legături omeneşti sincere (una din temele principale ale lui Jack London este lupta cu natura nemiloasă).

10. Nu reacţionează la axcitantele prezente exterioare, e greu să te cerţi cu el, dacă partenerul nu-i acordă atenţie se preface că totul e normal, că nu s-a întâmplat nimic şi aşteaptă ca după un timp oarecare acela să se întoarcă. Işi cunoaşte la perfecţie drepturile si le apără în mod activ, la adverdar li înfurie cel mai mult comportarea necinstită, jocul ce nu respectă reguli.

11. Are ambiţia inovatorului dar nu e orgolios, de obiceiu nu vrea să fie în frunte, chiar dacă îl îndeamnă la aceasta cei din jur, devine primul de obicei fiindcă îi place competiţia şi se înflăcărează foarte tare.

12. Nu are respect profund pentru nimic în lume în afară de legile naturii, de fapte şi logică, nu recunoaşte autorităţile, adesea e un răzvrătit care se ridică cu curaj împotriva şefilor şi a ordinei existente, atunci când ele îi îngrădesc drepturile, dar e un om puternic, care ştie spre ce tinde, nu-i plac oamenii care speculează cu slăbiciunea lor, se întâmplă să nu cedeze locul unei băbuţe scandalagioaice.

Tocmai mi-am făcut Testul MBTI, îl recomand: www.testepsihologice.net/mbti

ENTJ – Executorii 

În general se regăsesc în următoarele caracteristici: 

• Motivaţi să transforme teoria într-un plan

• Apreciază foarte mult informaţia

• Orientaţi spre viitor

• Lideri naturali

• Nerăbdători faţă de ineficienţă şi incompetenţă

• Le place ordinea şi structura

• Abilităţi verbale excelente

• Nu apreciază rutina şi munca cu detalii

• Hotărât şi cu multă încredere în sine

ENTJ sunt foarte buni pentru lideri şi pentru a construi organizaţii. Au abilitatea de a identifica problemele şi de a găsi soluţii inovatoare pentru problemele pe termen scurt şi lung. Nu sunt fericiţi dacă nu conduc. Vor să deţină controlul situaţiei şi să se folosească de abilităţile lor speciale:

Posibile cariere pentru ENTJ 

Antreprenor

Avocat

Judecător

Administrator de firmă sau manager

Profesor universitar

Consultant în probleme de specialitate în orice domeniu

Dacă te-ai regăsit în descrierea de mai sus îți recomand să mai faci un pas în dezvoltarea ta personală.

Află:
 • Cum te sabotează personalitatea ta de la a fi productiv și a-ți atinge țelurile
 • Psihologia succesului: care e acel punct care te face diferit de oamenii de succes
 • Tehnici prin care să-ți aliniezi "cheful" de lucru cu obiectivele tale pentru a le atinge rapid
 • Cum să accelerezi rotițele care stau la baza acțiunilor tale

Apăsând pe linkul acesta: Secretele Personalității.


 • catalin

  foarte bine

 • Ruska Laszlo

  vreau sa-ti spun ca ori ma cunosti foarte bine, ori dai caracterizari pe care omul vrea sa le asculte si astfel ii faci fericiti! Nu stiu dar la mine ti-a iesit AD LITERAM! inclusiv si joburile pe care le-ai recomandat pusca! Sunt cadru universitar, sunt consultant de specialitate si am o firma la care vrand nevran sunt manager! Proiectul mi-e foarte simpatic si chiar as dori o comunicare mai intensa! daca ai timp sunt deschis, tel 0744770474 , email romimplement@yahoo.com

  • http://www.castigatimp.ro Vaida Bogdan

   Iti multumesc de raspuns,

   Am fost asaltat de mailuri dupa test si nu prea am avut ocazia sa raspund dar acum mi-am facut ceva timp. Putem vorbi pe mail, ti-am trimis si continuarea :)

3 Responses to ENTJ: Extravert logico-intuitiv

 1. catalin says:

  foarte bine

 2. Ruska Laszlo says:

  vreau sa-ti spun ca ori ma cunosti foarte bine, ori dai caracterizari pe care omul vrea sa le asculte si astfel ii faci fericiti! Nu stiu dar la mine ti-a iesit AD LITERAM! inclusiv si joburile pe care le-ai recomandat pusca! Sunt cadru universitar, sunt consultant de specialitate si am o firma la care vrand nevran sunt manager! Proiectul mi-e foarte simpatic si chiar as dori o comunicare mai intensa! daca ai timp sunt deschis, tel 0744770474 , email romimplement@yahoo.com

  • Vaida Bogdan says:

   Iti multumesc de raspuns,

   Am fost asaltat de mailuri dupa test si nu prea am avut ocazia sa raspund dar acum mi-am facut ceva timp. Putem vorbi pe mail, ti-am trimis si continuarea :)