Descoperă-ți personalitatea!

Jurnalul Productivității

Aici îmi notez idei despre productivitate pe care nu le-am testat suficient. Dacă vrei să te țin la curent cu Jurnalele Excelenței trebuie doar să-ți faci un test pe www.testepsihologice.net și îți voi trimite un mail când apar schimbări mai mari.

 

Sistem de învățare nișat:

Am probleme cu accentul în engleză. I-am dat acces unei prietene la cursurile mele în engleză și i-am spus să-mi identifice top 5 erori pe care le fac după care să-mi pregătească exerciții pentru a le corecta.

=> nu îmi pierd timpul cu un curs complet (95% inutil pentru nivelul meu de engleză)

Citește o carte fundamentală pentru fiecare domeniu pe care nu-l cunoști

Am cunoscut o psiholoagă care studia Analiză Tranzacțională. I-am cerut să mă citească și a reușit, cu brio. Acest lucru m-a făcut curios așa că am luat o carte de Analiză Tranzacțională cu mine în concediu. După o săptămână am înțeles o treime din domeniu (nu particularități dar suficient cât să discut despre domeniu).

Atunci mi-am amintit că același lucru l-am făcut și în copilăria mea, când am citit Enciclopedia Culturii Umaniste Pentru Oamenii Grăbiți de Doina Ruști, Marea Tablă de Șah de Zbigniew Brzezinski și Vocile Puterii de Adriana Săftoiu.

Atunci am realizat că dacă un domeniu îmi face cu ochiul, pot să iau o singură carte despre el (carte aleasă cu grijă) și să am câteva puncte de discuție și o minimă cultură generală.

Încă mai caut: un mod de a înțelege pictura, muzica și opera (nu doar ce sentimente îmi provoacă) și o carte despre politică (partide, cum au pornit, ce ideologii au, de ce se comportă cum se comportă).

de printat