Tipul 3: Cel care reuseste, Competitivul

Daca ai ajuns la această pagină fără să-ți fi făcut Testul Eneagramelor poți să-l faci la linkul acesta.

Tipul 3: Cel care reuseste, Competitivul.

Tipul adaptabil, orientat spre obtinerea succesului. Cei din tipul 3 sunt persoane bine bazate, pline de incredere, atractive, fermecatoare. Sunt ambitiosi, competenti si energici si pot fi foarte constienti de pozitia lor sociala si foarte motivati pentru a se realiza. Sunt foarte preocupati de imaginea lor si de ceea ce gandeste lumea despre ei. Problema lor de baza este ca sunt foarte competitivi si ajung sa fie dependenti de munca lor. La cel mai inalt nivel, cei care apartin tipului 3 se accepta pe deplin, sunt autentici, devenind modele de urmat pentru cei din jur.

Tocmai mi-am făcut Testul Eneagramelor, îl recomand: www.testepsihologice.net/eneagrame


Emotia care te deviaza de la calea ta

Daca te-ai regasit ca oricare dintre cele noua tipuri de personalitate, sa stii ca iti corespunde si una dintre emotiile negative care, daca o repeti, te va devia de la drumul tau. Cand am citit prima oara despre ce emotie destructiva am eu, reprimarea maniei, am negat instant. Eu sunt tipul calm, care nu se enerveaza, ce manie sa am? Dar adevarul a fost altul. Cauta sa verifici inainte de a nega ceea ce citesti mai jos.

Minciuna sau vanitatea – este incercarea competitivului de a se simti valoros atunci cand reuseste. El de fapt are tendinta sa se minta pe el prin faptul ca isi repeta in minte ca succesul e mai important decat orice – asta in timp ce de fapt el chiar stie ca nu este asa. Competitivul, prin aceasta, incearca sa se indrepte spre dezvoltarea ego-ului si uita de lucrurile care de fapt ii sunt importante in viata.

Am spus deja mai sus ca aceste caracteristici de personalitate sunt asa de ascunse in noi, incat nu prea le recunoastem imediat. Va fi nevoie sa te analizezi un pic pentru a le identifica. Din aceasta cauza, e suficient sa te regasesti ca tip de personalitate, apoi se verifici ce greseala capitala ii corespunde tipului tau de personalitate.

Fii atent la aceste greseli de mai sus. Greseala care corespunde tipului tau de personalitate este cea de care trebuie sa te feresti tot timpul. Invata sa o identifici si sa o controlezi.

Dacă te-ai regăsit în descrierea personalității tale, trimite testul unui prieten ca să afli ce personalitate are!


 • seba

  patetic…sunt primu:))

 • cecilia

  MULTUMESC.M-AI LOVIT UNDE MA DOARE …. CU MINCIUNA… S-AU POATE VANITATEA.

2 Responses to Tipul 3: Cel care reuseste, Competitivul

 1. seba says:

  patetic…sunt primu:))

 2. cecilia says:

  MULTUMESC.M-AI LOVIT UNDE MA DOARE …. CU MINCIUNA… S-AU POATE VANITATEA.